• Twee dagen genieten van twee uur stoken

  Lees meer
 • Manager van de NunnaUuni-mijn

  Lees meer
 • Mammutti-speksteen

  Lees meer
 • Finse warmte van NunnaUuni, lekker bij u thuis

  Lees meer
 • Finse warmte van NunnaUuni, lekker bij u thuis

  Lees meer
 • Een NunnaUuni creeert een unieke atmosfeer in een woning

  Lees meer
 • Wie bij ons een NunnaUuni koopt, wordt bijna vanzelf onze beste ambassadeur

  Lees meer
 • Niets bindt me. Behalve mijn NunnaUuni

  Lees meer
 • Massieve speksteen met vederlichte aanblik

  Lees meer
 • Economisch en ecologisch de beste keuze

  Lees meer
 • Liefde voor wat mooi en duurzaam is

  Lees meer
 • Home sweet home

  Lees meer

Een NunnaUuni creeert een unieke atmosfeer in een woning

Een NunnaUuni creëert een unieke atmosfeer in een woning. Iets wat moeilijk te omschrijven is: een gevoel van thuiskomen. Gezelligheid. Geborgenheid. Elk van die woorden is juist, maar niet volledig. Misschien voegt een NunnaUuni een ‘ziel’ toe aan je thuis.”

Kurt
Vanmaercke, Wevelgem

“Als ik voor de eerste keer het vuur in een pas geïnstalleerde NunnaUuni aanwakker, zie ik het vlammetje in het hart van onze klanten oplichten”, zegt Kurt Beernaert. Samen met zaakvoerder Yves Vansteenbrugge, diens zoon Benoit en Sibe Demets maakt hij deel uit van het hechte team achter Vanmaercke kachels en haarden in Wevelgem. “Dolcontent vanaf het eerste moment. Tot lang daarna, want deze superieure speksteenkachel straalt levenslang de gezelligste warmte uit.”

“De uitzonderlijke kwaliteiten van een massieve speksteenkachel zijn veel te weinig bekend bij het brede publiek”, zegt Yves. “Volledig ten onrechte, want een NunnaUuni is zowel ecologisch als economisch een heel verstandige keuze. Het is een traditioneel product dat perfect aansluit bij de energie die we vandaag en morgen nodig hebben: 100% natuurlijk, milieuvriendelijk, CO2-neutraal, kostenbesparend, betrouwbaar, duurzaam, gezond, hoog rendement, comfortabel, veilig, onderhoudsvriendelijk… Twee uur flink doorstoken met inlands hout (berk, spar, pallethout) en je geniet tot twee dagen na van een heerlijke en gezonde stralingswarmte.”

Kurt: “Ook architecten en binnenhuisarchitecten kennen de voordelen nog te weinig. Natuurlijk zijn ze gecharmeerd door het prachtige design en de karaktervolle uitstraling van het natuurproduct, maar ze zijn zich te weinig bewust van de unieke technische kwaliteiten. Zo installeerden we een NunnaUuni bij een klant die was gevallen voor de natuurlijke schoonheid en zeker niet van plan was om er zijn hoofdverwarming van te maken. De mooiste plaats om de speksteenkachel te plaatsen, was meteen ook de meest strategische plek en sindsdien gebruikt hij zijn vloerverwarming niet meer.”

“Eerlijk? Heel in het begin stond ik zelf wat sceptisch tegenover de modellen met een oventje. ‘Wie bakt daar nu in?’, dacht ik, in al mijn onwetendheid. Wel, een van onze klanten bakt in het stookseizoen elke twee dagen in haar NunnaUuni. Spotgemakkelijk en superlekker. Sindsdien ben ik grote fan”, bekent Kurt.

Yves: “Of neem die vrouw, voor wie we op maat een aangenaam warme en knusse leeshoek hebben gemaakt. Hoe? Door de schouw langs een mooi vormgegeven spekstenen bank te leiden en op de juiste manier te isoleren, creëerden we de perfecte relax-zetel. Het is nu het lievelingsplekje van de jonge moeder om voor te lezen aan haar kinderen.”

Traditie in perfectie

Die creativiteit en zorg voor de klanten is al sinds 1876 het handelsmerk van Vanmaercke. “De smidse die hier in de negentiende eeuw volop draaide, is nog volledig intact en staat achteraan onze winkel. Tijdens opendeurdagen poken we er het vuur weer op met de gigantische lederen blaasbalg en demonstreert de smid zijn stielkennis. In dit atelier werden vele nieuwe producten en machines ontwikkeld en zelfs gepatenteerd”, zegt Kurt, die onderzoek voerde naar de geschiedenis van deze uitzonderlijke plaats.

Het vuur en de passie uit de oude smidse voel je nog in de huidige zaak. “Het is voor ons een erezaak om elke installatie piekfijn voor te bereiden en af te werken. Zonder overlast en in overleg met onze klanten. Als er al eens een probleem of vraag is, lossen we die in een mum van tijd op. Eerlijk gezegd: dat is onze beste reclame, want onze klanten brengen nieuwe klanten aan omdat ze zo tevreden zijn.”

Yves: “Een NunnaUuni koop je ook niet zomaar even op het internet. Het is een weloverwogen keuze van mensen die bewust door het leven gaan en oog hebben voor schoonheid en het hele jaar rond willen genieten van de aangename en gezonde stralingswarmte. Een NunnaUuni is ook in die zin uniek: je koopt die voor het leven.”

Vanmaercke NV
Kortrijkstraat 41
8560 Wevelgem
Tel: +32 56 41 11 33
www.vanmaercke.be