• Twee dagen genieten van twee uur stoken

    Lees meer
  • Manager van de NunnaUuni-mijn

    Lees meer
  • Mammutti-speksteen

    Lees meer
  • Finse warmte van NunnaUuni, lekker bij u thuis

    Lees meer
  • Finse warmte van NunnaUuni, lekker bij u thuis

    Lees meer
  • Een NunnaUuni creeert een unieke atmosfeer in een woning

    Lees meer
  • Wie bij ons een NunnaUuni koopt, wordt bijna vanzelf onze beste ambassadeur

    Lees meer
  • Niets bindt me. Behalve mijn NunnaUuni

    Lees meer
  • Massieve speksteen met vederlichte aanblik

    Lees meer
  • Economisch en ecologisch de beste keuze

    Lees meer
  • Liefde voor wat mooi en duurzaam is

    Lees meer
  • Home sweet home

    Lees meer

Home sweet home

Agnes en François hebben hun hart verpand aan NunnaUuni 


De lekkerste warmte 

 “We waren nog niet thuis, of ik had al spijt van mijn aankoop”, zegt Agnes uit Oud-Heverlee terwijl ze versgebakken taartjes uit de oven van haar NunnaUuni haalt. “Samen met mijn echtgenoot François hadden we net onze eerste speksteenkachel gekocht. Zònder oven. Terwijl ik – god de here – zo graag bak. Zodra we thuis waren, belde ik naar Michaël van MonyFire voor dit model. Sindsdien doe ik zo ongeveer alles wat je kan doen met mijn NunnaUuni.” 

In de leefruimte van Agnes en François neemt de massieve, 1800 kilogram zware Hestia Solo 3 een centrale plaats in. Een terechte plaats, want Agnes benut alle kwaliteiten die de Finse speksteenkachel biedt. Het dagelijkse leven rond haar NunnaUuni doet denken aan de gezellige familiemomenten rond de Leuvense stoof van weleer. 

“We wonen hier vijftig jaar, even lang als we getrouwd zijn. In het begin hadden we een open haard, nadien een cassette, maar eerlijk: we stookten de hemel warm. Drie jaar geleden lieten we onze NunnaUuni installeren – dat hadden we veel eerder moeten doen. Deze kachel houdt ons een hele dag warm als we een paar uur stoken. De centrale verwarming in de living gaat niet meer aan.” De NunnaUuni van Agnes en François verspreidt niet alleen warmte, maar ook heerlijke geuren. Agnes: “Zodra het vuur brandt, gaat de oven open. Ik bak er taartjes in, pizza (“Hmm, pizza”, knikt François.) en krokante broodjes. Ook mijn soep met groenten uit onze eigen tuin bereid ik in de oven. En rijstpap. Of stoofschotels. Als het wintert, houd ik er een oude gietijzeren strijkijzer in warm. Om eens vlug een verkreukeld hemd te strijken. Of om de kille bedden van de drie kleinkinderen mee warm te maken, net voor ze gaan slapen. Daar genieten Lucas, Lena en Jill wel van.”