Voor de saus:
Bereiding:
Stoofschotels uit de oven zijn mals en geurig. Stoofschotels met eenvoudige ingrediënten zijn gemakkelijk te maken en betaalbaar - ook als u een groot aantal gasten aan tafel hebt.
Bereiding
Sudderen betekent: koken bij milde warmte, zodat alle afzonderlijke smaken tot uitdrukking komen. Ingrediënten die veel tijd nodig hebben om gaar te worden zijn ideaal voor suddergerechten. Voordat het garingsproces begint kunt u het vlees aanbraden in de oven of op het vuur. Gerechten die gemakkelijk aanbranden, zoals porridge, kunt u ook laten gaar sudderen. Tijdens het sudderen mag de vloeistof niet koken. Voor langdurig sudderen kunt u de pan het best afdekken, om te voorkomen dat het gerecht uitdroogt. Het prettige van suddergerechten is dat ze in de oven gaar worden zonder dat u er toezicht op hoeft te houden en zonder dat er exacte kooktijden gelden. U kunt zelfs een wandeling gaan maken terwijl het eten in de oven gaar wordt.
Bereiding
Mals vlees, zoals biefstuk en rosbief, wordt meestal aan één stuk in de oven gegaard. Voor dit soort gerechten kunt u rund-, varkens- of lamsvlees gebruiken, of wild. Braad eerst het vlees rondom aan in een braadpan. Hiermee wordt het vlees dichtgeschroeid, zodat de sappen tijdens het bakken niet weglopen en het vlees niet kan uitdrogen. Bovendien ziet het vlees er fraaier uit en is de smaak beter wanneer u het braadt voordat het de oven in gaat. Bak het vlees in een onafgedekte braadslede bij een matige temperatuur (120-150 ºC). Gebruik altijd een vleesthermometer.
1 savooiekool
Vulling:
Bereiding:
Dit recept kunt u aanpassen om groetenballetjes te maken. Gebruik dan gemalen sojabonen in plaats van gehakt. Geschikte bijgerechten voor koolrolletjes zijn bijvoorbeeld gekookte aardappels met bruine jus, cranberrypuree of bessengelei.Ontdek de mogelijkheden van uw bakoven. Experimenteer met gerechten die meestal in een pan op het gas of niet traditioneel in een bakoven bereid worden. De bakoven biedt talloze mogelijkheden voor flexibel koken. Ook is het een gezonde bereidingswijze, zonder toegevoegd vet. In bepaalde gerechten wordt het vlees in de braadpan aangebraden voordat het de braadslede in gaat. U kunt het vlees natuurlijk ook vetvrij in de oven dichtschroeien voordat u het werkelijk gaar gaat bakken of stoven.
Bereiding
U kunt van dit mengsel ook een gehaktbrood maken. Voor gehaktbrood is de baktemperatuur 200 ºC en bedraagt de oventijd circa 30-45 minuten.
Ontdek de mogelijkheden van uw bakoven. Experimenteer met gerechten die meestal in een pan op het gas of niet traditioneel in een bakoven bereid worden. De bakoven biedt talloze mogelijkheden voor flexibel koken. Ook is het een gezonde bereidingswijze, zonder toegevoegd vet. In bepaalde gerechten wordt het vlees in de braadpan aangebraden voordat het de braadslede in gaat. U kunt het vlees natuurlijk ook vetvrij in de oven dichtschroeien voordat u het werkelijk gaar gaat bakken of stoven.
Bereiding
Voor de saus:
Bereiding
Met warme groentegerechten kunt u eindeloos variëren. Groenten bieden een bijna onbeperkte mogelijkheid om snel variatie aan te brengen in maaltijden en gerechten. Zo kunt u als bijgerecht bij een vleesstoofschotel bijvoorbeeld knolletjes en wortels garen in de bakoven.
Bereiding
Voor de topping:
Bereiding
Meet voor het beste resultaat de ingrediënten zorgvuldig af bij het bakken. In een speksteenoven kunt u zowel traditioneel brood als heerlijke cakes en taarten bakken.
Bereiding