• Twee dagen genieten van twee uur stoken

  Lees meer
 • Manager van de NunnaUuni-mijn

  Lees meer
 • Mammutti-speksteen

  Lees meer
 • Finse warmte van NunnaUuni, lekker bij u thuis

  Lees meer
 • Finse warmte van NunnaUuni, lekker bij u thuis

  Lees meer
 • Een NunnaUuni creeert een unieke atmosfeer in een woning

  Lees meer
 • Wie bij ons een NunnaUuni koopt, wordt bijna vanzelf onze beste ambassadeur

  Lees meer
 • Niets bindt me. Behalve mijn NunnaUuni

  Lees meer
 • Massieve speksteen met vederlichte aanblik

  Lees meer
 • Economisch en ecologisch de beste keuze

  Lees meer
 • Liefde voor wat mooi en duurzaam is

  Lees meer
 • Home sweet home

  Lees meer

Liefde voor wat mooi en duurzaam is

Liefde voor wat mooi en duurzaam is

Interieurarchitecte en vintage lover Hanne Jacobs geeft elke NunnaUuni de plek in huis die het verdient. “Het zijn geen speksteenkachels die je zomaar ergens wegmoffet, hé?”, zegt ze. “Mijn 3D-ontwerpen geven de klanten ruimtelijk inzicht en helpt hen in hun keuze.”

“Ik hou van spullen met een verhaal. Vandaar mijn voorliefde voor vintage. Wat is er nu mooier dan een stoel, een tafel, een lamp… met een geschiedenis? Wat is er leuker dan een interieur zo in te richten dat het zich laat lezen als een boek?” Interieurarchitecte Hanne Jacobs (32) uit Antwerpen is verslingerd aan schoonheid en wil die passie met zo veel mogelijk mensen delen. “Al jaren zoeken en verzamelen mijn vriend Vincent en ik meubelen en spulletjes uit het midden van de vorige eeuw. Wat die stukken extra boeiend maakt, is dat ze al het een en ander hebben meegemaakt. Elk meubel draagt het signatuur van zijn ontwerper, maar ook de historie van zijn vorige bezitter”, zegt Hanne. Drie jaar geleden begonnen Hanne en Vincent vintage te verkopen via Mr Frisko – dat intussen is uitgegroeid tot een succesverhaal.

Hanne zet haar oog voor wat mooi is en haar talent als interieurontwerpster ook in om speksteenkachels van NunnaUuni een perfecte plaats te geven in klassieke en moderne interieurs. “Een NunnaUuni is geen kachel om zomaar ergens weg te moffelen, hé. Bij het definitieve ontwerp staat de kachel dan ook meestal centraal in de ruimte. Zo geniet je niet alleen maximaal van de gezellige stralingswarmte, maar het is ook een esthetisch statement. Natuurlijk neem ik de stijl en het interieur van de klanten als uitgangspunt, maar tegelijkertijd wil ik hen maximaal inspireren. Mijn ontwerpen in 3D geven een ruimtelijk inzicht en helpt om de juiste keuzes te maken. Dat is geen haastwerk, want een NunnaUuni gaat een leven lang mee en koop je niet in een bevlieging.”

“Voor een designer is het dankbaar om te werken met robuuste en duurzame materialen. De kleur van de natuursteen is vrij neutraal, maar toch straalt die een enorme kracht uit. Soms zorgen kleine, maar uitgekiende esthetische ingrepen voor een erg verrassend effect. Zo lijkt het alsof de speksteenkachel van Luc en Linda Strubbe uit Malle – waarvan ik het ontwerp samen met NunnaUuni-specialist Bart Marlier uittekende – in de leefruimte ‘zweeft’. (kleine foto) Dat vederlichte effect van de massieve speksteen is te danken aan de witte plint die overloopt in de strakke zitbank. En zo vinden we voor elk type interieur, klassiek of strak, wel een manier om een NunnaUuni tot zijn recht te laten komen.”