• Twee dagen genieten van twee uur stoken

  Lees meer
 • Manager van de NunnaUuni-mijn

  Lees meer
 • Mammutti-speksteen

  Lees meer
 • Finse warmte van NunnaUuni, lekker bij u thuis

  Lees meer
 • Finse warmte van NunnaUuni, lekker bij u thuis

  Lees meer
 • Een NunnaUuni creeert een unieke atmosfeer in een woning

  Lees meer
 • Wie bij ons een NunnaUuni koopt, wordt bijna vanzelf onze beste ambassadeur

  Lees meer
 • Niets bindt me. Behalve mijn NunnaUuni

  Lees meer
 • Massieve speksteen met vederlichte aanblik

  Lees meer
 • Economisch en ecologisch de beste keuze

  Lees meer
 • Liefde voor wat mooi en duurzaam is

  Lees meer
 • Home sweet home

  Lees meer

Massieve speksteen met vederlichte aanblik

NunnaUuni schenkt thuis van Luc en Linda een warm hart

Massieve speksteen met vederlichte aanblik

Je zou niet zeggen dat hier 2100 kilogram massieve speksteen midden in de woonruimte staat, hé?”, vraagt Luc Strubbe uit Malle. “We kenden de fantastische werking van NunnaUuni om warmte energiezuinig te accumuleren al een tijdje, maar dachten dat de speksteen van de kachel te barok en te zwaar ging overkomen in ons lichte en strakke interieur. Bart en Frank hebben bewezen dat het tegendeel waar is. Moet je zien hoe verderlicht onze Blanka oogt. Het is zelfs alsof ze zweeft.”

Midden in de heldere en open leefruimte van Luc en Linda Strubbe uit Malle “zweeft” hun NunnaUuni met doorkijk. Aan beide zijden heeft de speksteenkachel glazen deurtjes, om zowel in de zithoek als aan de eettafel van het vlammenspel te genieten. Woonkamer en kachel lijken voor elkaar gemaakt, maar aan de plaatsing ging toch een lichte twijfel vooraf. Luc: “We hadden ons huiswerk gemaakt en waren meer dan overtuigd van de kwaliteiten van NunnaUuni. We waren het na al die jaren flink beu om de hemel te verwarmen met onze stijlvolle hanghaard. Daar zat regelmatig de vlam in, omdat onze hoofdverwarming elektrisch (en erg duur) is. Nu is onze NunnaUuni de hoofdverwarming en gaat onze vloerverwarming enkel maar in het putje van de winter aan. Je voelt het verschil meteen: onze schouw blijft lauw, terwijl die vroeger vuurheet was. Wat aantoont dat alle warmte wordt opgeslagen in de speksteen van de kachel en geleidelijk aan als gezellige en gezonde stralingswarmte weer wordt vrijgegeven.”

Frank Dekeersmaecker van Pure Speksteenkachels in Zoersel treedt Luc bij: “Het unieke aan NunnaUuni is de vuurhaard die ook van superieure speksteen is gemaakt – geen enkel ander merk is daartoe in staat. Het gevolg is dat je het vuur in de kachel kunt aanjagen tot 1200°C, wat een mooie en propere verbranding geeft, met een minimum aan as. De hete lucht volgt een lange weg door de speksteen van de kachel en warmt die voor lange tijd op. Stook je twee uur, dan straalt de kachel twee dagen warmte uit.”

Luc: “Van de ecologische en economische meerwaarde moest niemand mij overtuigen.”

Linda: “Maar zou die – op zich prachtige – kachel ook passen in ons moderne interieur? Zou die niet té aanwezig zijn? Die vraag hield ons bezig. Gelukkig konden we rekenen op de vakkennis van Bart, die een bijzonder oog heeft voor wat mooi is.”

Bart Marlier (Pure Speksteenkachels): “Over het model twijfelden Luc en Linda niet lang. Maar hoe konden we die het mooiste inpassen in de grote open ruimte van hun woning? Samen met onze binnenhuisarchitect zijn we ter plaatse komen kijken en stelden we drie alternatieven voor. Van dicht tegen de muur tot midden in de ruimte. Dat laatste leek op het eerste gezicht radicaal, maar is een erg geslaagde opzet geweest. Omdat Luc en Linda al een natuurstenen vloer hadden, hebben we onderaan de kachel en de schouw (die in een bankje naar de muur loopt) een keramische witte plint geplaatst. Mooi in verstek, zodat je nergens hoekjes en kantjes ziet.”

Linda: “Die ogenschijnlijk kleine ingreep was een fenomenaal idee. Je ziet hoe onze NunnaUuni met al zijn aantrekkelijke natuurlijke ruigheid toch vederlicht lijkt. Ook onze meest kritische vrienden zeggen ons dat de strakke leefruimte er stijlvoller mee is geworden, alsof er meer diepte in gekomen is. Nog een meevaller: het ruikt hier nooit meer naar rook.”

Bart: “Ook voor ons is dit een prachtproject. Omdat er een groot wederzijds vertrouwen was, kregen we als het ware carte blanche van Luc en Linda. We hebben verder mogen denken dan enkel aan het plaatsen van de kachel. Trouwens: onze binnenhuisarchitecte gaat altijd mee naar elk project – op onze kosten. We zien dat als een extra service, want een NunnaUuni geeft je levenslang plezier.”